Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Αυτή είναι η αληθινή Αμερική.............

Άκουγα σήμερα το πρωί την εκπομπή της Λιάνας Κανέλλη στο ραδιόφωνο του City 99,5Fm και άκουσα μια είδηση που δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής και έμεινα άναυδος, πιο άναυδος μπορώ να πω και από την ηλίθια δήλωση του Βουλγαράκη που θα αυτομαστιγωθεί! Η είδηση ανέφερε την παραδοχή δύο δικαστικών υπαλλήλων στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ ,οι οποίοι κύριοι (ο θεός να τους κάνει) καταδίκαζαν νέους και εφήβους σε μεγάλες ποινές φυλάκισης για ασήμαντους λόγους με απώτερο σκοπό να παίρνουν ποσοστά από τις επιδοτήσεις του Αμερικανικού κράτους προς τις ιδιωτικές φυλακές! Αν είναι δυνατόν….εμπόριο της ζωής των εφήβων μικροπαραβατών με σκοπό τον άμετρο πλουτισμό…ΕΛΕΟΣ! Αυτή είναι η εποχή Ομπάμα ή μήπως αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της καπιταλιστικής Αμερικής….?

16 σχόλια:

  1. re malaka... stamata ta mperdeveis tis poutses me tis bourtses.... Ti sxesi exei o obama me afto??? exei 20 meres pou anelabe... kai oute afto einai to prosopo tis amerikis... to prosopo twn dio ilithiwn einai pou ebgazan tis apofaseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. paneksipna agoria mou anefera ton Obama giati den antedrase se autes tis dilwseis kai giati akomi oi dyo autoi magkes dikastikoi menoun akomi atimwritoi katalavate i na to pw kai sta souaxili?A kai to KK den me endiaferei an exei komplex egw sou milaw gia tin aniparkti antidrasi sto thema.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pou se mikre... mia paranomi praksi timorite me ena evros poinis... den paei standard.. eklepses 1 mina viases 1 xrono ktl ktl... eklepses 1 mina ws ena xrono, viases 1 xrono ws isobia.. kapws etsi.. an aftoi erixnan tis pio baries pou mporousan den einai paranomo... kai an lew an erixnan parapanw tha eixan trelo provlima me tous dikigorous twn newn.... prwta rwta-mathe.. meta mila.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to paradikastiko kai to gegonos oti einai idiotikes filakes stis opoies paizontai megala kefalaia pou na to skeftei kaneis....enas dikigorakos den mporei na ta valei me tous megalodikastikous kai tous idioktites twn filakwn iparxei kai i omerta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθίκια υπάρχουν παντού. Εμείς είμαστε καλύτεροι που κουκουλώσαμε αυτό? Κι εδώ δικαστές ήταν μπλεγμένοι, αλλά δικαστής ήταν και η γυναίκα που βγήκε σε απεργία πείνας. Και κανένα ελληνικό κανάλι δεν έδειξε ούτε μισό πλάνο από αυτή την ιστορία. Χωρίς να βάζουμε ταμπέλες... Δε νομίζω πως είναι θέμα πολιτικού συστήματος, αλλά αυθαιρεσίας της εξουσίας, κάτι που υφίσταται ανεξαρτήτως πολιτεύματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. akoma kai stis idiotikes filakes isxioun oi nomoi twn dimosiwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλα πρέπει να τα ακούμε και όλα να τα ψάχνουμε.
    Καλή η είδηση και θα "δείξει" αν είναι έτσι.Ωστόσω, δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα των δυο φίλων να υπερασπιστούν τον Ομπάμα.

    Ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένοχος μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Και ως τώρα..
    Αυτό δεν είναι πολιτική άποψη, είναι η πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσο για τους νόμους που ισχύουν, μάλλον δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει με την "αναμόρφωση" στις ΗΠΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι ΗΠΑ έχουν πολλά προβλήματα, και είναι λίγο δύσκολο για εμάς να τα αντιληφθούμε σε όλο τους το μέγεθος με τα δικά μας πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα. Ωστόσο το συμβάν για τους δικαστές δεν είναι παρά μια μεμονωμένη περίπτωση - δεν μπορούμε να αναγόμαστε σε γενικά συμπεράσματα μόνο από αυτό. Το αν το πολιτικό/νομικό τους σύστημα είναι ασθενές θα έπρεπε να το κρίνουν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι, αλλά νομίζω πως εκεί βρίσκεται και το ίδιο το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ofeilw na omologisw oti o aetos kai i stulf me kalipsan plirws!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @FibiCe3:Φίλε μου, αν και είναι της μόδας, δεν θα ήθελα να είμαι η αιτία να χάσεις τα μαλλιά σου, αλλά.. ο κάθε Πρόεδρος των ΗΠΑ, όσο καλές προθέσεις και να έχει όσο και αν είναι θρήσκος ή με οποιοδήποτε τρόπο δείχνει προς τα έξω μια αγνή ψυχή, από τη στιγμή που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, πρέπει να μας αποδείξει ότι είναι αντίθετος με αυτά που είναι υποχρεωμένος να κάνει κι αυτό γιατί οι δικές μας προσδοκίες σαν μια χώρα που έχει υποστεί τα ατέλειωτα ξεπουλήματα από την υπερδύναμη είναι τελείως ασύμβατες με αυτά που ορίζει η θέση του.
    Δεν έχω καμμια σχέση με αριστερά θεωρήματα αν και αυτό δεν αφορά κανέναν γιατί από όπου και αν το δεις, η Αμερική και τα συμφέροντά της μας θίγουν άμεσα και τα αποτελέσματα της λογικής της είναι ορατά και στα απολίτικα παιδιά του Λυκείου που διαβάζουν Ιστορία. Τώρα, για τους δύσπιστους ή τους ευεργετημένους από το Αμερικανικό κατεστημένο, τι να κάνουμε, ας χάσουν και λίγες τρίχες.Γι'αυτούς, υπάρχουν Μπιν Λάντεν, παντού κατάσκοποι, διεθνείς τρομοκράτες, ο μισός πλανήτης να τους απειλεί μην αφήνοντάς τους να συνεχίσουν το Θεάρεστο έργο τους, υπάρχουν κράτη που -άκου να δεις- θέλουν την αυτοκυριαρχία τους, υπάρχει ο εχθρικός πλανήτης που αντιστέκεται στη μανία τους και τόσα άλλα που απορώ πως αντέχει αυτό το δύσμοιρο κράτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. distixos file mou fraoulino,auti einai i epoxi Obama.megala oneira kai prosdokies alla liga erga,na to deis oti etsi tha einai kai autos....allos enas "proedros" ton U.S.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ελεος ρε.... σκεφτεστε πριν γραψετε ή τα πετάτε έτσι??? ειναι σοβαρη πολιτικη αποψη να κατηγορεις εναν ανθρωπο, εστω και τον νεο προεδρο των ΗΠΑ, για κατι που γινοταν πριν καν εκλεγει?? δηλαδη τι ηθελες να κανει; μολις να κανει ενα "τσουπ" να εξαφανισει ολα τα σκατα της χωρας??? εχεις προβλημα με το αξιωμα (προεδρος ΗΠΑ) φιλε αετε και οχι με τον Ομπαμα.. κρινε καποιον απο τις πραξεις του... και στο κατω κατω δεν ειναι αρμοδιοτητα του... ο κυβερνητης της πολιτειας πρεπει να μεριμνησει.... δεν καποιο οφελος με το να τον υποστηριζω.. απλα σκεφτομαι λιγο πιο λογικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή